Mediterraner Nudelsalat mit roher Tomatensoße

136

– or why this Mediterranean pasta salad with raw tomato sauce is your salvation when it’s as hot outside as it is now

Here in FFM it’s just over thirty degrees and all I want is to sit and have a picnic by the Main and so that I don’t lose too much time behind the stove after work and can get going quickly after work (especially not behind my gas stove, which I hot and dear, but who can turn our kitchen into the forecourt of hell within a very short time when you cook on all plates and it’s so hot outside), are recipes that you can prepare well and are ready quickly, especially for me popular. This raw tomato sauce can be prepared in no time (put all the ingredients in the food processor, hum, done) and stored in the fridge. My big sister Anpingeventually came around the corner with this raw tomato sauce. She is our salad dressing queen and taught me how to make a vinaigrette before I could even read and write. And when it’s hot, I always want to eat this pasta salad! Their sauce has saved me many a spontaneous picnic, because you almost always have the ingredients at home and the beans are a nice addition, but you can safely omit them and it is made so quickly that the longest part of the salad is the noodles to cook.

Whip it together, you will definitely have it in your repertoire soon.

bush beans
This is how you clean and cut the French beans for the salad.

 

Mix the ingredients for the raw tomato sauce before mixing.
Mix the ingredients for the raw tomato sauce before mixing.

 

Raw tomato sauce
The ready mixed raw tomato sauce.

 

The quenched noodles and French beans cooling off.
The quenched noodles and French beans cooling off.

Rezept: Mediterraner Nudelsalat mit roher Tomatensoße

Vorbereitungszeit: 5 Minuten
Kochzeit:: 12 Minuten
Schwierigkeitsgrad:: Anfänger

Zutaten für 3-4 Personen:

  • 250g Penne aus Hartweizengrieß
  • 100g Busch- oder Brechbohnen
  • 300g geschmacksintensiveTomaten
  • 1 kleine Hand voll glatte Petersilie, von den Stengeln befreit
  • ½ bis ganze Zehe frischer Knoblauch (nach Gusto)
  • 1 sehr kleine Schalotte
  • 1 TL Dijonsenf
  • 8 EL gutes Olivenöl
  • 3 Spritzer Worcestershiresoße
  • 2 EL Rotweinessig
  • 1 TL Meersalz
  • frisch gemahlener schwarzer Pfeffer
  • 1 Prise Zucker

Zubereitung:

  1. Die Bohnen waschen, die Enden abschneiden und in mundgerechte Stücke schneiden (siehe Foto).
  2. Die Penne in Salzwasser al dente kochen, ca. 4 Minuten bevor die Nudeln fertig gekocht sind, die Bohnen dazugeben und bis zum Ende mitkochen lassen und in einem Sieb abkühlen lassen und alles kalt abschrecken..
  3. Während die Nudeln abkühlen, die Tomaten vierteln und mit den restlichen Zutaten für die Soße in eine Küchenmaschine geben. Blitzen, bis eine Soßenkonsistenz erreicht ist (siehe Foto). Fertig! Final nochmal mit Salz und Pfeffer abschmecken.
PS. Die Menge für die Soße ist extra mehr, als du für die angegebene Menge an Nudeln brauchst. So kannst du für den nächsten Tag noch welche im Kühlschrank aufbewahren. Zu grünem Salat, schmeckt sie nämlich auch und wenn man einmal probiert hat, kann man nicht mehr aufhören. PPS. Am Besten schmeck der Salat, wenn er eine halbe Stunde im Kühlschrank durchzegogen hast.

 

Merken

Merken

Notice

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »